FC Barcelona meldte i går ud, at man vil afholdte mistillidsafstemningen mod Josep Maria Bartomeu i midten af november. Det har dog fået opositionen op i det røde felt, da det går imod klubbens vedtægter.

Barcelonas vedtægter foreskriver, at et mistillidsvotum skal afholdes senest 2. november, hvorfor opositionen straks reagerede, da Barcelonas ledelse meldte ud, at man i stedet agter at afholde afstemningen 15. og 16. november.

Hvis afstemningen skal finde sted, så kræver det, at myndighederne giver grønt lys. Det kan nemlig ende med, at man er nødsaget til sætte en pind i hjulet grundet coronavirus.

“Hvis det bliver tilfældet, vil vi lægge sag an mod ledelsen, ikke mod klubben, for at bryde klubbens vedtægter. Vi kræver at det bliver den 1. og 2. november, som er de sidste mulige dage ifølge vedtægterne, at afholde afstemningen,” siger Jordi Farré i et radio interview.

Farré står ikke alene

Det er førnævnte, der er initiativtager til underskriftsindsamlingen mod Josep Maria Bartomeu.

Farré står ikke alene med holdningen, hvor også en præsidentkandidat Victor Font fulgte trup. Han skriver på de sociale medier:

“Det er en skandaløs obstruktion af medlemmernes demokratiske rettigheder og det skader Barcas interesser, for alle de beslutniger der bliver taget, kan skade klubbens fremtid,” skriver han.

Det tyder dermed ikke på, at situationen er blevet bedre for Josep Maria Bartomeu. Det hele vil kulminerer, når klubben når til afstemningen.