Diego Costa fik direkte rødt i Atleticos nederlag til Barcelona, da angriberen tilsvinede dommeren. Nu risikerer han 8 kampes karantæne.

”Jeg skider på din hore af en mor. Jeg skider på din hore af en mor.”

Sådan faldt ordene frit oversat til dansk ifølge dommer Jesus Gil Manzanos rapport fra kampen i lørdags mellem Barcelona og Atletico Madrid, hvor han gav Diego Costa rødt kort efter 28 minutter. Den spanske angriber blev rasende på dommeren, fordi han ikke fik frispark i en nærkamp, og så holdt han sig ellers ikke tilbage i sit verbale udfald.

Diego Costa måtte eskorteres fra banen af Gerard Pique, da han nægtede at acceptere udvisningen. Det røde kort viste sig formentlig at være udslagsgivende, da FC Barcelona scorede to mål i 85. og 86. minut og sikrede sig en 2-0-sejr, der nok var dødsstødet for Atletico håb om at indhente catalanerne i mesterskabskampen. 

Bulletiner fra La Liga går på, at Diego Costa risikerer karantæne i 8 kampe, som betyder, at han må sidde ude i resten af sæsonen. Efter kampen var Atletico-træner Diego Simeone da også ærgerlig over nederlaget og det røde kort. 

”I de seneste 11 kampe, vi har spillet på Camp Nou, har vi fået syv røde kort. Vi må gøre noget forkert. Jeg spurgte dommeren, og han fortalte mig, at Costa sagde noget, som Costa selv har sagt, han ikke sagde. Hvis Costa sagde, hvad dommeren påstår, så var det fortjent, at han blev udvist,” sagde den argentinske træner på det efterfølgende pressemøde.

”Men andre spillere har sagt lignende til den dommer uden at blive smidt ud. Men det retfærdiggør ikke Costas handling. Hvis dommeren tolkede det som en fornærmelse, så var det fortjent at smide ham ud, men det er ikke altid samme udfald for alle spillere.”