Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Barca-præsidenten Josep Maria Bartomeu har haft et kæmpe pres på sine skuldre. Der er dog mange, der har følt, at det er på tide, at man skifter ud på sædet, hvorfor klubbens medlemmer indledte en underskriftindsamling til et mistillidsvotum.

Der gik ikke lang tid før, at stifteren, Jordi Farré, kunne bekræfte, at der var stemmer nok, og afstemningen blev dermed en realitet. Den har til grunde at vise, om klubbens medlemmer fortsat ønsker at bakke om den nuværende præsident, Josep Maria Bartomeu.

Afstemningen finder sted i november

Det er avisen Sport, der rapporterer, at Barca har fundet frem til de to dage, hvor afstemningen vil finde sted. Det skulle angiveligt være 1. og 2. november.

Det er ikke ved at tilfælde, at valget er faldet på en søndag. Klubben ønsker naturligvis, at alle medlemmer skal have mulighed for at deltage, hvilket de fleste vil have om søndagen.

Klubben skal nu afgøre, om de to datoer kan valideres. Det forventes dog ikke, at der kommer et negativt resultat retur, og klubben kan derfor snart løfte sløret for, hvornår det officielt bliver afholdt.

Der har nemlig været rygter om, at man måske skulle rykke afstemningen grundet den nuværende corona-situation, men det skulle klubben have tænkt på, hvorfor de ved, hvordan man kan håndtere situationen med størst mulig sikkerhed.

Ingen er for Bartomeu

Jordi Farré er blandt præsidentkandidaterne i 2021, og han er også blandt de øverste hoveder i mistillidsvotumet mod Bartomeu. Han har brugt enormt meget af sin tid på at få alt til at spille, og hvis man spørger ham, så skal man nu til den nemme del – afstemningen.

“Jeg er sikker på, at vi vinder let. Jeg har ikke fundet en eneste person, der stemmer for Bartomeu,” siger han i et interview med Mundo Deportivo.

“Hvis alt går efter planen, så er hele processen slut efter 40 dage, og hvis det sker, så har vi reddet klubben for næsten ét år. Inden vi gik i gang med at indsamle underskrifter, valgte jeg at gå ned i banken for at underskrive en garanti, så vi dagen efter valget kan styre klubben.

“Jeg forventer, at Bartomeu har fundet endnu en metode til at ignorere problemerne og ikke stå til ansigt til dem.”