Real Madrids superstjerne, Federico Valverde, har for nylig afsløret en overraskende historie: Han afviste engang en mulighed for at skifte til Arsenal.

Den uruguayanske landsholdsspiller, som i dag er en af La Ligas mest talentfulde spillere, havde en prøveperiode hos Arsenal før han skiftede til Real Madrid.

Før Real Madrid kom ind i billedet, havde Arsenal-legenden Arsene Wenger udset sig Valverde som et potentielt nyt talent. Valverde modtog en invitation fra Arsenal og tilbragte en uge i Nordlondon, hvor han trænede med holdet.

Flere rapporter har hævdet, at Arsenal var tæt på at sikre sig Valverdes underskrift, men den unge uruguayaner afslører nu, at han aldrig havde intentioner om at flytte til England. Prøveperioden hos Arsenal var også mod hans vilje. Han blev presset af hans omgivelser, og han var simpelthen ikke interesseret i at skifte til Arsenal eller noget andet Premier League-hold.

I et indlæg i The Players’ Tribune forklarer Valverde: “Hvis du googler mig, vil du finde historier om, hvordan jeg næsten skiftede til Arsenal, da jeg var 16. Det er måske halvt sandt. Det er ikke fordi, jeg har noget imod Arsenal, men jeg ønskede aldrig at tage til England.”

“Folk omkring mig sagde, ‘Hvem ville ikke spille for Arsenal? Vil du blive her i Uruguay? Det er vanvittigt!’ Hvad de egentlig sagde var, ‘Vi kan alle tjene mange penge, hvis du tager afsted.’ I fodbold føler du ofte, at dit liv ikke er dit eget, især i en ung alder. Du føler dig mere som en gidsel.”

Valverde fortsætter med at beskrive, hvordan han følte sig utilpas under sit ophold i London og understreger vigtigheden af familie og hjemland over materielle goder. Han var enten modig nok eller skør nok til at sige nej til Arsenals tilbud.

I dag er Federico Valverde en af Real Madrids vigtigste spillere. Han spiller primært som central midtbanespiller, men er også blevet brugt på højre fløj af Galacticos-træner Carlo Ancelotti.

Real Madrid ser Valverde som en vigtig brik i fremtiden for klubben, hvilket er grunden til, at de har bundet ham til en ny kontrakt indtil sommeren 2029 og har sat en frikøbsklausul på 1 milliard euro (cirka 7,5 milliarder danske kroner) i aftalen. Det skriver The Athletic.