La Liga vil have det spanske fodboldforbund til at straffe den walisiske angrebswing efter hans fejring  af et mål i sejren over Atletico Madrid. 

Da Gareth Bale bankede bolden i kassen fladt og fra venstre side af feltet og i målets fjerneste hjørne i sidste weekends lokalopgør ude mod Atletico Madrid, fejrede han sin scoring ved at banke sin ene hånd på sin arm, som han sendte i vejret.

Det skulle han ikke have gjort, ifølge La Liga, skriver BBC. Hvis fejringen af målet vurderes til at være en provokation henvendt til hjemmeholdets fans, kan den 29-årige waliser risikerer en kamps karantæne.

La Liga har udtrykt ønske om, at minimere omfanget af såkaldt provokerende fejringer af scoringer, og det er nu op til turneringskomitéen(RFEF), at beslutte, om der skal falde en straf. 

En gestus, der har til hensigt at håne eller provokere modstanderholdets tilskuere, kan blive mødt med en karantæne på mellem 4 og 12 kampe, mens en karantæne på op til 3 kampe kan blive konsekvensen, hvis spillerens gestus ikke bliver mødt med en voldsom reaktion fra tilskuerne. 

En karantæne til Gareth Bale vil være symptomatisk for hans sæson i Real Madrid, som har været en blandet omgang indtil videre. De seneste uger har han kun optrådt sporadisk for klubben, og ifølge en meningsmåling i den spanske avis, AS, vil 54 procent af kongeklubbens adspurgte fans helst være fri for, at se ham i startelleveren. 

Da waliseren scorede til 3-1 imod Atletico Madrid, var det hans mål nummer 100 for klubben. Gareth Bale skiftede til Real Madrid fra Tottenham Hotspurs i 2013, hvor han kostede de spanske Champions League-vindere cirka 750 millioner kroner.

Bale har været rygtet væk i sommer, og der går jævnligt forlydender om, at han kan være fortid i Madridklubben til næste sæson.