Den tidligere Real Madrid-kreatør Guti er blevet ansat som træner for Almeria i den næstbedste spanske række. Og spanieneren vil rykke op i den bedste række med sin nye klub. 

José Maria Gutiérrez Hernández – bedre kendt som Guti – blev i tirsdags ansat som ny træner i Almeria, der ligger på andenpladsen i den næstbedste række i Spanien. Og den tidligere Real Madrid-spiller har da også styr på ambitionerne som cheftræner for den sydspanske klub. Oprykning skal der til. 

”Jeg er meget taknemmelig for den tillid, klubben har vist mig. Vi skal gøre, hvad vi kan for at spille god fodbold. Målet er at spille i La Liga næste år, og vi vil prøve på at indfri det,” sagde den 43-årige spanier på et pressemøde ifølge Marca. 

”Det er en stor drøm for mig, det her. Klubben har leveret en stor indsats for at hente fantastiske spillere, og vi vil prøve at få det bedste ud af alle.”

Guti stoppede sin karriere som spiller i 2012 og var efterfølgende ungdomstræner i Real Madrid i flere år. Det sidste års tid har han været assistenttræner i Besiktas, hvor han sluttede sin spillerkarriere. Nu vil han implementere sin spillestil i Almeria, pointerede han pressemødet. 

”Holdet skal være i centrum, og vi skal spille hurtigt og fremad banen. Først og fremmest vil jeg have et hold, der er glade på banen. Spillerne har et højt niveau, og vi skal forlange mere af dem end de har vist på det seneste,” understregede Guti og forklarede, at der skal arbejdes med spillernes mentale ro, skrues ned for zone-markeringer og op for aggressiviteten i defensiven. 

UD Almeria fik ny klubejer i august, da Turki Al-Sheikh overtog ejerskabet. Al-Sheikh er blandt andet formand for Saudi Arabiens General Sport Authority, der er det saudiske styres organisation for sportslige anliggender.