Ronald Koeman har i et interview set tilbage på sin første tid som spydhovedet hos FC Barcelona. Han gør det klart, at han ikke fortyder, at han valgte at stoppe som Hollands landstræner. Tværtimod.

Han fortæller endvidere, at han kom til Barcelona i en svært tid, hvor fodbolden har været hårdt ramt af corona. Dette gælder også hos FC Barcelona, der har været hårdt ramt på økonomien på grund af netop dette.

“Jeg har ikke fortrudt. I starten er man fuldt fokuseret, men nu har jeg indset, at jeg er træner i FC Barcelona. Det gælder om at nyde det, som jeg laver. Jeg har mit hoved i Barcelona, og jeg tænker ikke på længere på landsholdet,” siger han.

Præsidentvalget i Barca

FC Barcelona står over for et kommende præsidentvalg i klubben, hvilket kulminerer senest til marts. Ronald Koeman frygter dog ikke, at han bliver smidt på porten, hvis man kommer frem til den konklusion, at Josep Bartomeu bliver væltet.

“Jeg tager afstand fra præsidentvalget. Der er en kandidat, som vil have Xavi som træner, og en anden kandidat, der ønsker en anden. Det er, som det er. Det eneste, som jeg kan gøre, er at få Barcelona til at spille godt. Hvis jeg gør et godt stykke arbejde, tror jeg da, at jeg ikke bliver smidt ud,” siger han til Rotterdam AD.

Problematikken ved corona-restriktioner

Han snakker herefter om de restriktioner, der har været i forbindelse med coronavirus:

“Vi må kun være i omklædningsrummet i et bestemt antal minutter inden kampene, og vi må heller ikke benytte træningslokalet. Det er også forbudt at tage brusebad. Kampen mod Sevilla startede klokken 21:00, og ikke alle var mødt op klokken 20:00.”

Han tilføjer hertil:

“Jeg har heldigvis spillere, hvor de fleste er vakse, men på grund af coronavirus har man mindre kontakt med truppen. Vi siger blot farvel efter kampene, og det var så det. Vi skal alle straks forlade omklædningsrummet.”