Det siges, at Camp Nou-klubben kan ende i en juridisk slåskamp, hvis de vælger at gå videre med deres planer om lønnedskæringer.

Spanish Footballers’ Association har vist deres støtte til spillerne i FC Barcelona, som ikke var tilstede, da klubben holdt møde for at diskutere lønnedskæringer.

Skal skæres med 30%

Det siges, at klubbens overhoveder ønsker at skære i alles løn med 30%. Spillerne har tilkendegjort deres holdning via burofax, og de afviser ethvert forsøg på dette, da de ikke har været inviteret til mødet.

Spillerne ønsker at blive involveret i snakken, og man kan regne med, at alt dette kulminerer inden for femten dage. Hvis spillernes krav ikke blive mødt, vil man kunne tage juridisk aktion.

De mener, at deres kontrakter ikke skal ses anderledes end direktørernes og dem, som ikke spiller, og denne holdning bliver nu bakket op af AFE.

Spillerne skal være en del af diskussionen

AFE skriver, at der mangler formaliteter. De diskuterer lønnedskæringer, uden spillernes tilstedeværelse. De mener, at det klubbens ansvar at få ændret dette, så man i stedet kan tage dialogen direkte med spillerne.

“Vi ønsker, at forhandlingerne bliver delt op i to. Den ene skal omhandle klubbens medarbejde, som har en ansættelseskontrakt. Den anden skal omhandlende spillere.”

Hvis dette ikke sker, vil man kunne blive mødt af seriøse konsekvenser. Blandt andet ville man kunne annullere aftalen, de har foretaget, og man ville kunne annullere kontrakten af de berørte medarbejdere.

“Vi mener, at klubben er nødsaget til at være transparante i forhandlinger som denne. Hvis de ikke er det, vil Barcelona kunne lide enorme tab.”