Alvaro Morata formåede at blive både helt og skurk i samme kamp, da Spanien og Italien tørnede sammen i EM-semifinalen tirsdag aften.

LÆS OGSÅ: Pique klager: Det er ikke fair

Det var nemlig ham, der sørgede for, at det spanske mandskab nåede at udligne til 1-1, inden den ordinære spilletid udløb. Derfor sikrede han forlænget spilletid, men desværre brændte han et afgørende spark i straffesparkskonkurrencen, der gav Italien sejren.

Efter kampen har den spanske landstræner Luis Enrique forklaret, at Morata havde pådraget sig en skade, inden han skulle sparke. Til trods for dette, valgte han alligevel at tage ansvar og ville sparke sit straffespark.

“Morata havde et muskel-problem, men han ville stadig tage straffesparket, og det siger meget om hans personlighed,” lød det fra Luis Enrique på et pressemøde efter kampen.

“Han har været gigantisk for os i denne turnering. Han har måttet udholde meget vanskelige ting ved dette EM,” sagde han også.

Opgøret mod Italien var afgjort ikke den bedste kamp, som Alvaro Morata spillede ved dette års EM. Generelt har han dog spillet en god turnering, da han nåede at levere seks scoringer ved slutrunden.

Det er ikke blot imponerende i sig selv, men dermed slog han også Fernando Torres’ rekord for flest mål ved et EM for det spanske landshold.

LÆS OGSÅ: Forud for EM-brag: Harry Kane hylder dansk profil

I 2020/21-sæsonen spillede Alvaro Morata 44 kampe i alt, hvori han scorede 20 mål og 12 oplæg for Juventus. Blandt andet leverede han seks mål og et enkelt oplæg i Champions League.