Tirsdag aften tørnede Spanien sammen med den første semifinale ved dette års EM. Kampen endte i en straffesparkskonkurrence, hvor Italien sikrede sig sejren.

LÆS OGSÅ: Riqui Puig peger på klub, han vil skifte til, hvis han forlader Barcelona

Ifølge spanske Gerard Pique havde det italienske dog en fordel, hvilket han ikke finder fair. Det var nemlig italienerne, der fik mulighed for at sparke det første straffespark.

Barcelona-forsvareren er ikke selv med til slutrunden for Spanien, men han fulgte naturligvis med hjemmefra. Efter kampen delte han sine tanker om straffesparkskonkurrencer, hvor han gav udtryk for, at han ikke mener, at det er fair.

Derimod mener han, at man skal finde et nyt format, da han er af den opfattelse, at et af holdene ikke bør starte med en ulempe på grund af en lodtrækning.

“Det er ikke tilfældigt, at hver af de straffesparkskonkurrencer, der har været ved EM og Copa America, er blevet vundet af holdet, som sparkede først. Statistik fortæller, at dem med det første spark har flere muligheder. I en turnering som EM virker det ikke fair, at et hold starter med en ulempe på grund af en lodtrækning,” skriver Pique på Twitter ifølge CLBold.

På nuværende tidspunkt bliver en straffesparkskonkurrence afviklet ved, at de to hold skiftes til at sparke. Det mener Gerard Pique ikke er den rette løsning. Derimod mener han, at et bedre format ville være, hvis de skiftes til at ‘starte’.

“Jeg tænker, at det bedste format vil være AB BA AB BA AB. På denne måde skiftes holdene – hvis de ikke fejler – til at komme foran. Det ændrer meget at komme foran eller bagud,” lyder det også fra den spanske forsvarer.

LÆS OGSÅ: Barcelona i store problemer: Kan ikke registrere nytilkomne spillere

I løbet af sin karriere har den rutinerede forsvarer selv spillet mere end 100 landskampe for Spanien mellem 2009 og 2018. Derfor har han også været med til at vinde både VM i 2010 og EM i 2012.