På søndag bliver der taget hul på 3F Superligaen. AGF skal i første opgør spille mod Brøndby, og til denne kamp får David Nielsen et ekstra kort til offensiven.

LÆS OGSÅ: Klub forsøger at leje Braithwaite

AGF har nemlig hentet den 22-årige Dawid Kurminowski, der siden 2019 har spillet for den slovakiske klub MSK Zilina. Her er det i alt blevet til 51 kampe, hvori han har bidraget med 27 mål.

I sidste sæson bidrog han med intet mindre end 20 mål, hvilket gjorde ham til topscorer i ligaen. Derfor er det tilsyneladende en træfsikker 9’er, der er blevet en del af offensiven i AGF.

“Vi er stolte over, at det er lykkedes at indgå en aftale med Dawid. Han er en ung, ambitiøs angriber, som har vist, at han kan score mål i en kompetitiv europæisk liga. Han har også erfaring fra ungdomslandsholdene i Polen, og vi har en forventning om, at Dawid i vores miljø kan udvikle sig yderligere og score mål for os,” siger sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Stig Inge Bjørnebye roser desuden den nyindkøbte angriber, som han kalder for ‘en klassisk 9’er, der besidder gode afslutningsfærdigheder med begge ben og hovedet’.

“Dawid er en klassisk 9’er, der besidder gode afslutningsfærdigheder med begge ben og hovedet. Han er hurtig, placerer sig godt i feltet og er sulten efter at score mål. Han arbejder altid hårdt i holdets tjeneste og er god til at sætte det første pres ind. Han har den mentalitet, vi gerne vil have på vores hold, og vi glæder os til at se ham tage nye skridt i sin karriere hos os,” fortæller han.

LÆS OGSÅ: Premier League-manager vil hente Dolberg

Kurminowski står også noteret for 22 ungdomslandskampe for Polen. Han har fået en stor del af sin fodboldopdragelse i Lech Poznann. De næste mange år er han dog AGF-spiller, da han har indgået en femårig aftale med klubben.