Den legendariske spanske målmand og vinderen af Golden Foot i 2017, Iker Casillas, har sat ord på hans holdning til den evige debat om Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo.

I et interview med ESPN, blev Real Madrid-legenden Casillas spurgt om hans syn på Messi vs Ronaldo. Han mener, at Messi er født med et naturligt talent, men han er mere imponeret over, hvad hans tidligere holdkammerat, Ronaldo, har opnået.

“Cristiano [Ronaldo] har altid haft et stort ønske om at være den bedste – lige siden han var en trend, og jeg mener, at han er opnået det,” sagde Iker Casillas. “Hvis jeg skulle sammenligne ham med Messi, er hvad Cristiano har gjort mere imponerende, fordi vi alle kender til Messis talent, men Cristiano har været beslutsom og arbejdede hårdt, for at blive den bedst.”

Til trods for, at han har spillet på hold med Ronaldo, lægger Casillas dog ikke skjul på, at de to angrebsspilleres episke rivalisering har givet et væsentligt bidrag til moderne fodbold.

“Jeg føler, at vi har været heldige, at vi har kunne nyde to fænomenale spillere,” tilføjede han.

Zlatan har også udtalt sig om Messi vs Cristiano

Casillas er den seneste fodboldlegende til at kommentere på Messi vs Ronaldo-debatten. I oktober sidste år gav Zlatan Ibrahimovic hans syn på sagen.

Interessant nok har Casillas spillet på hold med Ronaldo, mens Ibrahimovic har delt banen med Messi i Barcelona. Ligesom Casillas mener Zlatan, at den portugisiske stjernespiller har en arbejdsmoral uden sidestykke. AC Milan-angriberen roste imidlertid Messi for at være en enestående atlet.

“Jeg beundrer Cristiano [Ronaldo]. Han arbejder meget hårdt og har spillet overalt, men i Italien er det anderledes. Jeg er ikke overrasket over, at han scorer mindre end før,” sagde Ibrahimovic sidste år. “Om Leo [Messi]: hvad skal jeg sige? Han har et unikt talent.”

Casillas virker tilfreds med, hvad både Messi og Ronaldo har opnået i deres karriere. Ibrahimovic er derimod interesseret i at se, hvor længe de to stjernespillere kan opretholde deres flotte form.

Messi og Ronaldo har haft mange episke sammenstød i La Liga, før sidstnævnte rejse til Juventus. Deres senest duel var den 6. maj 2018, hvor de mødtes i et El Clasico-opgør. Kampen endte 2-2, hvor båed Messi og Ronaldo leverede et mål.

Nu, mere end to år siden deres sidste kamp, er Messi og Ronaldo igen klar til at stå overfor hinanden. Den 28. oktober mødes Juventus og Barcelona i dette års UEFA Champions League.