Nyheden om, at de største klubber i Europa var blevet enige om at stifte en udbryderturnering uden om UEFA, fik hurtigt blæst alle fodboldfans omkuld. Den meget kontroversielle beslutning blev dog truffet som en nødvendighed, da man er nødt til at “redde fodbolden”.

Det fortæller Florentino Pérez, som også er Super League-boss, hvilket var hans først udtalelser, siden man natten til mandag kunne offentliggøre, at tolv storklubber i Europa havde i sinde at danne sin egen liga.

LÆS OGSÅ: Barca har slået hul på forhandlinger med Memphis Depay

Pérez forsvarer sig med, at man bliver nødt til at følge med udviklingen, hvis man ønsker at overleve.

“Det er altid mennekser, der er imod ændringer. Vi har dog valgt at gøre dette for at redde fodbolden i en meget kritisk tid,” kommer det fra Pérez til El Chiringuito.

Han har derfor talt varmt om Super League fra begyndelsen, og det er derfor ikke overraskende, at han ærger sig over, at man – for nu – har måtte sige farvel til idéen om at danne en udbryderliga. Det betyder også, at man giver afkald på en god indkomst, hvilket naturligvis spiller en stor rolle.

Pérez fortæller til El Larguero, at storklubberne ikke kommer til at have kapital til at hente de helt store spillere, hvis man udelader urneringen, og i forlængelse af det, de penge, som klubberne ville kunne komme til at tjene.

“Generelt, så kommer der ikke til at være store transfers til sommer. Når pengene ikke flyder fra de rige klubber til de fattige klubber, så lider alle.”

“Det er umuligt at lave signings som Mbappe og Haaland generelt – ikke kun for Real Madrid – uden en Super League.”

Real Madrid har fortsat ikke meldt ud, at man stopper med at støtte forslaget. Det er dog ikke overraskende, da Florentino Pérez, der blev Super League-boss, også er Real Madrid-boss.

LÆS OGSÅ: Florentino Pérez melder ud om Super League: Projektet lever stadig

Han er nemlig fortsat overbevist om, at Super League er den nye drivkraft, man har brug for i øjeblikket. Storklubberne har tilsammen mistet fem milliarder euro, og det er blandt andet derfor, at storklubberne slog hovederne sammen, da man ønskede at skabe noget spændende som fans fra hele verden vil følge.

I stedet for en Champions League, skulle man i stedet have en Super League, som skulle være i stand til at lindre det, man har mistet,” kommer det fra Pérez.