Frenkie de Jong har slået hul på hans anden sæson i Barcelona, og til trods for dette, ventes han fortsat at vise sit højeste niveau.

LÆS OGSÅ: Barcelona ønsker at forlænge med 21-årigt talent

Den unge hollænder er en af de mest talentfulde midtbanespillere i verden, men den catalanske storklub arbejder fortsat på at genvinde deres tidligere niveau.

I et nyligt interview med UEFA har De Jong drøftet holdets nuværende situation, den nye træner, og fællesskabet i truppen. Han forklarede også nærmere om sin egen spillestil.

“Jeg tror, at jeg som spiller ønsker at modtage bolden tidligt i spillet og sætte spille op. Jeg tror, det er mere min spillestil, end at vente på bolden, modtage den foran, og røre bolden mindre.”

Der har tidligere været debat om hans foretrukne position og rolle. Han siger selv, at han føler sig mest hjemme i den såkaldte ‘pivot’.

“Jeg tror, jeg føler mig mere komfortabel i pivot-positionen, end højt oppe foran, men jeg kan også spille oppe foran. Det betyder ikke det store for mig, men hvis jeg skulle vælge, ville jeg hellere spille som i en dobbelt pivot-position, end for eksempel som mediapunta (falsk 9’er).”

Naturligvis blev der også spurgt ind til Lionel Messi. Den argentinske stjerne har kæmpet en smule på det seneste, men De Jong ved, at det er ham, der kan gøre en forskel. Det er deres job at bringe ham i en position, der tillader ham at gøre det.

“Når du har Messi på holdet, har du den bedste spiller i verden på dit hold, hvorfor du prøver at bringe ham i de bedste positioner, hvor han kan gøre en forskel. Jeg tror, at vi skal tilpasse os ham.”

“Når Messi modtager bolden i en position, hvor han kan gøre en forskel, vil han altid gøre det.”

LÆS OGSÅ: Barca har indsendt klage over El Clasico-dommer

Foruden ovenstående bevægede interviewet sig også ind på livet i Catalonien og andre ting. Han fortæller også, at han ser frem til Champions League-braget mod Juventus onsdag aften.