Spanske FC Barcelona befinder sig i en uvant position. Messi har forladt klubben og den hollandske træner Ronald Koeman blev fyret da Barca lå på en niendeplads efter 11 runder i La Liga. I de første 11 runder af 2021-22 sæsonen havde FC Barcelona tabt fire gange, spillet fire uafgjorte opgør og tabt tre opgør. Faktisk lå baskiske Real Sociedad på førstepladsen på samme tid at Barca valgte at fyre træneren og hyre Xavi i stedet.

Kan Barcelona nå tilbage i toppen

Nyheden om den nye træner vil højst sandsynligvis påvirke bookmakernes odds for hvorvidt Barca kan vinde La Liga i denne sæson. Ikke alene er det interessant at læse om, du kan også overveje at spille på La Liga odds. Brug bonuskoden uanset om du satser på Real Sociedad, FC Barcelona, Real Madrid eller et fjerde hold, og få potentielt mere for dine penge, hvis du vinder på sportsvæddemålet.

Her er det netop interessant at kigge på at bookmakerne vurderer at Barca har større chancer for at vinde mesterskabet end Real Sociedad. Som sagt ligger catalanske Barca på skrivende fod på en niendeplads og Real Socidad er på førstepladsen. Men ikke overraskende er det Real Madrid, Atlético de Madrid og FC Barcelona, som er bookmakernes største guldfavoritter.

De er de tre største fodboldklubber i Spanien. Real Sociedad har ”kun” vundet La Liga to gange i historien. Men det var helt tilbage i 1981 og 1982. Dog endte de på andenpladsen i 2002-2003. Uanset hvad er det ikke overraskende at Barca er større favoritter end Real Sociedad. Barca har vundet La Liga 26 gange i historien. FC Barcelona vandt blandt andet La Liga to gange i træk imellem 2017 og 2019. Desuden er de forsvarende pokalmestrer i Spanien.

Real Madrid er guldfavoritten

I år er det dog ærkerivalerne fra Real Madrid, som er de største favoritter. Den spanske hovedstadsklub har vundet syv af de første opgør i den igangværende sæson, hvor de har spillet tre uafgjorte kampe og kun tabt et enkelt opgør. Det samme billede tegner sig i Andalusien hos Sevilla, mens Atletico de Madrid har vundet de seks første opgør, spillet fire uafgjorte og tabt en enkelt kamp.

Kan Xavi få FC Barcelona tilbage på sporet?

Vi er stadigvæk i begyndelsen af sæsonen, og meget kan nå at ske. Det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå FC Barcelona med deres tidligere stjernespiller Xavi i form af en ny rolle som træner. Xavi spillede for FC Barcelona i mellem 1998 og 2015 hvor det blev til 505 kampe og 58 mål. Derefter skiftede han til Al Sadd i Qatar hvor han først spillede i fire år. I 2019 fik han sin første trænerrolle, og han nåede altså at være træner for Al Sadd i to år. Derfor har Xavi ikke erfaring som træner i en europæisk topklub. Dog er det ikke uvant at en tidligere fodboldspiller får succes ved at træne klubben. Tag blot Zinedine Zidane, som førte an da Real Madrid vandt La Liga og Champions League i flere omgange.