I en afgørende Premier League-kamp onsdag aften tog Everton imod Liverpool på Goodison Park og leverede en præstation, der sendte rystelser gennem Liverpools mesterskabsambitioner.

Everton, som kæmper for at undgå nedrykning, sikrede en overraskende sejr på 2-0 over deres lokalrivaler, hvilket kan vise sig at være afgørende for begge holds skæbne denne sæson.

Everton kom foran efter 27 minutter ved et hovedstød fra Jarrad Branthwaite, og Dominic Calvert-Lewin fordoblede føringen kort inde i anden halvleg.

Liverpool, som havde store dele af spillet og flere åbne chancer gennem Darwin Nunez, Luis Diaz og Mohamed Salah, lykkedes ikke med at reducere Evertons føring. Diaz ramte endda stolpen 20 minutter før tid, hvilket understregede Liverpools frustration på dagen.

Med dette nederlag ligger Liverpool nu tre point efter Arsenal i kampen om Premier League-titlen, mens Manchester City lurer lige bag dem med to kampe i hånden. Everton har med sejren skabt en afstand på otte point ned til nedrykningsstregen og ser dermed ud til at sikre endnu en sæson i den øverste engelske række.

Dette resultat må være en hård pille at sluge for Jürgen Klopp i hans sidste sæson som manager for Liverpool. Tidligere på sæsonen røg Liverpool også ud af både FA Cuppen og Europa League.

Evertons sejr demonstrerer ikke blot deres evne til at kæmpe, når det gælder, men også potentialet for en turn-around under deres nuværende ledelse.