En tidligere holdkammerat har sendt en beskyldning i retning af Nicklas Bendtner, der indstillede sin karriere som aktiv fodboldspiller i 2019.

Selvom norske Mushaga Bakenga faktisk godt kunne lide Nicklas Bendtner, var det ikke hele tiden, at den danske tidligere fodboldspiller var en god holdkammerat.

I en ny bog med titlen ‘Drømmen og skyggen’ har han fremsat en beskyldning mod Bendtner. Det sker i et kapitel, hvor han fortæller om sin tid i Rosenborg.

Da Bendtner i 2017 blev en del af truppen i Rosenborg, var han klart det største navn i klubben. Men det betyder naturligvis ikke, at det kun er positive minder, som Bakenga har fra tiden i den norske klub sammen med den i dag 36-årige dansker.

I bogen skriver Bakenga, at han en dag blev indkaldt til et møde med sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye og cheftræner Kåre Ingebrigtsen. I denne forbindelse kom det frem, at de ‘havde hørt ting om ham’, at de ville minde ham om at fokusere på fodbolden.

“Så kom det frem, at Bendtner havde påstået, at jeg havde dårlig indflydelse på ham og holdet,” skriver nordmanden ifølge Sportfokus.dk i sin nye bog.

“Efterfølgende snakkede jeg med Nicklas, og han lagde sig fladt ned og beklagede, hvad han havde sagt. Han havde kastet mig under bussen for at redde sit eget skind. Hans undskyldning var: “Jeg håber, du forstår”. Hvad kunne jeg gøre?”

Da Bendtner blev hentet til Rosenborg i en alder af 29 år, var det ifølge Bankenga med til at ødelægge både dynamikken og lønrammerne i den norske klub.

I bogen skriver han, at ‘hele logikken blev sprængt’, fordi der opstod en form for hierarki. Han skriver også, at den danske angriber skulle ‘tjene ti gange mere’ end de andre spillere i klubben. Derfor var han med til at skabe en følelse af, at de andre spillere var mindre værd.