Manchester United-legenden Wayne Rooney udtalte sig kritisk om Marcus Rashford og Bruno Fernandes, på trods af at de begge scorede i holdets 2-0 sejr over Everton på Old Trafford lørdag.

Fernandes bragte Erik ten Hags mandskab foran på et straffespark efter 12 minutter, og Rashford fordoblede føringen senere i halvlegen – også på et straffespark.

Da det andet straffespark skulle tages, overlod Fernandes bolden til Rashford, men på trods af det vellykkede resultat, var Rooney kritisk over for denne gestus.

Under et interview med TNT Sports udtalte Manchester Uniteds topscorer gennem tiderne, at “jeg mener, at enhver klub bør have én fast straffesparksskytte.”

Han forstår, når en spiller går igennem en svær periode, men mener, at det er risikabelt, når stillingen kun er 1-0. “Målmændene studerer så meget nu. Jordan [Pickford] ville have kendt hans foretrukne side, men det bliver et spil mellem kat og mus,” forklarede Rooney.

Manager Erik ten Hag var dog uenig og roste Fernandes for den smukke gestus. “Marcus er god i spillet,” fortalte han TNT Sports. “Det viser holdånd. Vi har flere meget gode straffesparksskyttere.”

Men Rooney svarede: “Jeg er sikker på, at han ikke ville havde sagt det, hvis han brændte.”