Jose Mourinho har rettet kritik mod Erik ten Hag for ikke at få det bedste ud af Jadon Sancho hos Manchester United. Sancho, som har fundet tilbage til formen efter sin lejeaftale med Borussia Dortmund, havde store problemer på Old Trafford, hvor han blev sat af holdet efter en konflikt med Ten Hag. Mourinho mener, at både Sancho og Ten Hag deler skylden for situationen.

Sancho, der er 24 år, har genfundet sit spil siden han vendte tilbage til Dortmund i januar. Han skal nu spille i Champions League-finalen mod Real Madrid på Wembley. Konflikten mellem Sancho og Ten Hag opstod i september, da Ten Hag offentligt kritiserede Sanchos træningsindsats. Sancho nægtede at undskylde og blev derefter udelukket fra alle førsteholdsfaciliteter.

Mourinho, som har haft sine egne udfordringer med spillere gennem karrieren, påpegede vigtigheden af, at trænere lærer af deres fejl og forsøger at forstå og støtte spillerne bedre.

“Som spiller kender vi hans talent. For at være sikker, lavede knægten fejl. Men for at være sikker, var hans manager heller ikke i stand til at få det bedste ud af ham,” udtalte Mourinho til TNT Sports.

Det skriver Mirror.

Mourinho reflekterede også over sine egne erfaringer:

“Hvis jeg ser på min egen historie, mislykkedes jeg nogle gange med spillere, jeg kunne ikke skabe den rigtige empati og jeg kunne ikke forstå spillerens DNA, jeg kunne ikke hjælpe spillere med at vokse i den rigtige retning,” sagde han.

“De fleste gange lykkedes det mig, men på nogle tidspunkter kunne jeg ikke. Jeg prøvede at forstå spillerens natur, og de har talentet, men nogle gange ikke den rette mindset, som du ønsker.”

En Læring for Fremtiden

Mourinho understregede også, at ansvaret ofte er multifaktorielt, hvor både manageren, spilleren, familien, agenten og klubben spiller en rolle.

“Normalt er det ikke multifaktorielt. Normalt er det manageren, spilleren, familien, agenten, klubben. At se på mig selv som træner, jeg fik mange gange det bedste ud af unge spillere og hjalp dem til at blive, hvad de var i fremtiden. Andre gange mislykkedes jeg,” forklarede Mourinho.