Oscar Hiljemark, tidligere cheftræner for AaB, skifter nu til den svenske klub IF Elfsborg, der for nylig har opnået sølv i den svenske Allsvenskan.

Hiljemark, der har haft en afgørende rolle i AaBs sportsstrategi, træder ind i sin nye rolle efter et succesfuldt ophold i Aalborg, hvor han har bidraget signifikant til holdets udvikling.

Det skriver AaB Sport.

Hiljemark overtog rollen som cheftræner i AaB i marts 2023 og har siden stået i spidsen for klubben i 45 officielle kampe. Hans tid i klubben har været præget af både sportslig udvikling og personlig vækst, hvilket har tiltrukket opmærksomhed fra flere klubber, men det var IF Elfsborg, der til sidst sikrede sig den svenske træners underskrift.

Sportsdirektør Ole Jan Kappmeier har udtalt, at klubben oprindeligt planlagde at fortsætte samarbejdet med Hiljemark, som de anså for et stort trænertalent.

Aftalen blev imidlertid ændret efter en henvendelse fra Elfsborg og Hiljemarks eget ønske om nye udfordringer. AaB har udtrykt stor tilfredshed med Hiljemarks præstationer og takker ham for hans dedikation.

Med overgangen til IF Elfsborg får Hiljemark mulighed for at vende tilbage til klubben, hvor han havde sit gennembrud som spiller og tidligere var med til at vinde det svenske mesterskab i 2012. Hiljemarks ambitioner om at kæmpe for titler og europæisk fodbold synes dermed at blive en realitet med denne nye fase i hans karriere.

Assistenttræner Mathias Haugaasen vil midlertidigt overtage ledelsen af AaB, mens klubben leder efter en permanent erstatning.