I dansk fodbolds verden er det ikke kun resultaterne på banen, der tæller, men også de strategiske beslutninger i kulissen, der former fremtiden for klubberne.

En sådan proces er i gang i AGF, hvor man forhandler om at sikre sig den nordirske målmand Bailey Peacock-Farrell på en længerevarende aftale.

Peacock-Farrell, der er lejet i Burnley, har været en afgørende skikkelse for AGF i denne sæson. Med en række stærke præstationer er han blevet foretrukket frem for Jesper Hansen, som trods en ny kontrakt indtil næste sommer, ofte har set sig henvist til bænken på grund af Peacock-Farells præstationer.

Det tyder på, at AGF ønsker at beholde den 27-årige keeper, hvis kontrakt med Burnley udløber efter sæsonen, hvilket kunne åbne op for en permanent aftale.

Forhandlingerne er dog indviklede. AGF er ikke alene om at træffe beslutninger, da Bailey Peacock-Farrells fremtid også afhænger af en aftale med Burnley.

Yderligere kompliceres billedet af nødvendigheden af at få spillerens agent, som for nyligt besøgte Århus, med på vognen.

Under søndagens kamp mod Brøndby IF udtalte AGFs cheftræner Uwe Rösler, at der er en god dialog i gang, og at man arbejder hårdt på at finde en løsning, der kan tilfredsstille alle parter. “Hvis man følger os, så kan man se, at Bailey gør det rigtig, rigtig godt,” sagde Rösler, og påpegede vigtigheden af at alle – klubberne, spilleren og agenten – skal være enige.