AGF har annonceret, at de har forlænget med Mathias Sauer. Nu strækker kontrakten sig til sommeren 2027.

Nyheden kommer i kølvandet på, at Sauer også tager et skridt på vej mod nye udfordringer. Han bliver nemlig udlejet til FK Haugesund i den norske topfodboldliga.

Denne strategiske beslutning blev offentliggjort onsdag, blot en dag efter Sauers 20-års fødselsdag, hvilket markerer en milepæl i den unge spillers karriere.

AGF og FK Haugesund er blevet enige om en lejeaftale, der sender Sauer til Norge med øjeblikkelig virkning, hvor han forventes at tilbringe resten af året.

AGFs sportschef, Stig Inge Bjørnebye, udtrykker stor tiltro til Sauer og ser lejeopholdet som en gylden mulighed for at fremskynde hans udvikling. “Mathias Sauer er en spiller, vi på sigt ser for os fortsætte i AGF-trøjen. Og nogle gange er det fornuftigt med et udlån for at fremskynde en udvikling,” siger Bjørnebye.

Han tilføjer, at FK Haugesund tilbyder et godt miljø og spilletid i den bedste norske række, hvilket vil gavne Sauers udvikling.

Sauer, der har tilbragt størstedelen af sin ungdomskarriere hos AGF og debuterede for klubbens førstehold i sommeren 2021, har i indeværende sæson kun fået 31 minutter på banen i Superligaen.