Vi håber selvfølgelig altid på en gentagelse af 1992. Men efterhånden som antallet af lande udvides, så minimeres chancen også for et mirakel.

Og selvom det måske ikke ligefrem er et mirakel, der skal til, så er chancerne for, at Kasper Hjulmand og hans udvalgte mandskab kan løfte pokalen ikke særlig store.

I hvert fald ikke, hvis man tager et svar fra AI, der har simuleret resultaterne 10.000 gange. Derefter er der udregnet de procentuelle sandsynligheder for succes.

Det hold, der har størst sandsynlighed for at vinde mesterskabet er ifølge denne model Portugal. Med hele 15% sandsynlighed kan Ronaldo og co. tage endnu et mesterskab. De vandt også i 2016.

Lige efter Portugal kommer De Tre Løver – England. Landet, der så gerne vil vinde en titel, men som ofte fejler på målstregen. Måske bliver 2024 året, hvor Southgate kan tage pokalen ‘hjem’. I hvert fald forudser beregningerne, at England har 11,48% chance for at vinde det hele.

Danmark skal findes længere nede af listen. Helt præcis skal man ned på ottendepladsen for at finde Hjulmands tropper. Med 5,37% sandsynlighed ligger Danmark lige efter Holland og Tyskland (begge med 5,76%) og foran Kroatien, der ifølge modellen har 4,93% sandsynlighed.

De regerende mestre fra Italien spås dårligere chancer end Danmark og ligger på 10. pladsen med 4,67%

Se hele listen her.

Du kan se, hvordan det hele er udregnet her: