Eddie Howe har været under betydelig pres på det seneste med Newcastle placeret midt i Premier League-tabellen.

Trods udfordringerne har Newcastles bestyrelse fortsat vist deres tillid til cheftræneren. Det er dog slet ikke sikkert, at Howe fortsætter på cheftrænerposten i Newcastle.

LÆS OGSÅ: Messi afslører: Den sværeste periode i min karriere

Shearer, der delte sine tanker på That Peter Crouch Podcast, antyder, at der kunne være en ny mulighed i horisonten for Howe. Newcastle har været nævnt i forbindelse med flere træneremner for nylig, hvilket indikerer, at de kunne være på udkig efter et stort navn, hvis Howe skulle forlade sin post i de kommende måneder.

Howe, 46 år gammel, har dog ikke udtrykt et ønske om at forlade klubben, som han imponerende førte til Champions League i sidste sæson, men der er specielt ét job, han ofte er blevet sat i forbindelse med de sidste fem år eller deromkring.

Det forventes, at Gareth Southgate har ét stort mesterskab tilbage som Englands landstræner, hvorefter FA vil lede efter en ny mand til jobbet, og Shearer mener, at de vil spørge Howe. Situationen for Newcastles manager kan være helt anderledes på det tidspunkt, hvis klubben ender i den nedre halvdel af tabellen, men lige nu er han fuldt fokuseret på sin rolle i St James’ Park.

Shearer udtalte: “Det oplagte valg sidste sæson var Eddie Howe, men du ved, hvordan fodbold fungerer. Han førte Newcastle til en fjerdeplads sidste år, og jeg ved, de har haft det svært i år, men alle ville have nævnt ham sidste år. Der er ingen tvivl om, at han vil blive nævnt, hvis og når jobbet som Englands landstræner bliver ledigt.”

På trods af de vedvarende rygter om, at de vil forsøge at hente en træner som Jose Mourinho for at hjælpe dem med at afslutte deres trofætørke, har Newcastle vist stor støtte til Howe, selv i hans sværeste perioder.

Klubbens top har forståelse for, at det har været en udfordrende tid for cheftræneren, der har måttet kæmpe med mange skader i år, hvilket virkelig har begrænset, hvad han kan gøre på banen.

Newcastle har også været ude af stand til at geninvestere i deres trup i det seneste transfervindue på grund af finansielle restriktioner i Premier League, men de håber på at kunne bruge store summer til sommer og hjælpe Howe med at skubbe holdet tilbage i Europas top.