Leeds Uniteds unge stjerne, Archie Gray, har haft en fænomenal første sæson på Elland Road. Allerede sidste sæson begyndte tegnene at vise sig, da den dengang 16-årige talent spillede for U21-holdet og var en del af førsteholdstruppen på kampdage.

Nu, i en alder af 18 år, har Gray etableret sig som en nøglespiller for Leeds og som et af de største talenter i Championship.

I denne sæson har Gray debuteret for Leeds’ førstehold og har allerede noteret sig for 41 konkurrencedygtige optrædener under ledelse af Daniel Farke. Hans alsidighed er kommet til udtryk ved, at han har spillet som højreback, defensiv midtbane, central midtbane og endda som nummer 10.

Under landsholdspausen har Gray nået endnu en milepæl i sin karriere. Han har nemlig slået en rekord, som tidligere blev holdt af Alan Smith.

Gray kom ind som indskifter for Englands U21-landshold i deres europæiske kvalifikationskamp mod Aserbajdsjans U21-landshold i Bakus Azersun Arena. Inden for fem minutter scorede Gray, efter at have modtaget en assist fra Brooke Norton-Cuffy.

Ifølge Opta-statistiker Jonny Cooper gør dette mål Gray til den yngste Leeds-spiller, der har scoret for Englands U21-landshold. Med en alder af 18 år og 10 dage har han slået Alan Smiths rekord, som scorede mod Danmark i oktober 1999 i en alder af 18 år og 345 dage. Derudover er Gray nu den fjerde yngste målscorer for Englands U21-landshold, kun overgået af Jude Bellingham, Theo Walcott og Jamal Musiala, som alle scorede som 17-årige.

Det er fornemt selskab, og med den fart Gray har på sin udvikling, kunne han meget vel befinde sig på niveau med disse spillere i de kommende år.