Den 17-årige brasilianer Gabriel Martinelli skulle være på ønskelisten hos 25 klubber, hvor Arsenal og Manchester United nævnes som de mest prominente. 

Gabriel Martinelli er angriber og spiller for den brasilianske klub Ituano. Og her skulle den 17-årige brasilianer imponerer så meget, at han har gjort sig bemærket blandt trænere og sportchefer i en række europæiske klubber.

Martinelli var på prøve i Manchester United i 2017 under José Mourinhos ledelse, og de røde djævle skulle også være blandt bejlerne til at sikre sig hans underskrift, men ifølge Globo Esporte så ser Arsenal ud til at trække det længste strå. Det afslører spillerens agent over for det brasilianske medie. 

”For at være ærlig, så forventede vi, at dette vil ske,”siger Marcos Casseb og fortæller, at fem engelske klubber, seks spanske klubber, fire italienske klubber, to franske klubber og otte brasilianske klubber er interesseret i hans unge klient. 

”Hans udvikling det seneste år er gået rigtig hurtigt. Han er over middel. Planen er, at han skal direkte til Europa,” siger agenten. 

Den største forhindring i vejen for hans skifte til eksempelvis Arsenal bliver formentlig at få arbejdstilladelse. Som situationen ser ud nu, vil det være højst sandsynligt, at Martinelli ikke kan få arbejdstilladelse i Europa, men han i øjeblikket ved at søge om at få italiensk pas, da han har familie fra landet.

Det kan være løsningen på problemet, skriver Mirror. Men når Storbritanien træder ud af EU, så vil FIFAs regler om køb af spillere under 18 ikke længere være gældende. 

Arsenal-manager Unai Emery vil ifølge engelske medier hente minimum fem nye spillere til truppen i sommerens transfervindue. 

Gabriel Martinelli har foreløbig scoret tre mål i ni kampe i den bedste brasilianske liga, og han scoret fire mål i 17 kampe i pokalturneringen.