Tottenham er ikke inde i nogen god stime.

Det var nemlig en afgørende Premier League-kamp på Stamford Bridge torsdag aften, der skulle være med til at sikre, at Tottenham kunne være med i den endelige kamp for Champions League-deltagelse.

Kampen endte dog med, at Chelsea tog en 2-0 sejr over deres London-rivaler.

Sejr har ikke kun betydning for Chelseas egen selvforståelse. Den havde også en direkte indflydelse i at cementere Liverpools plads i næste sæsons Champions League. Ligesom Aston Villa er kommet tæt på Champions League.

Kampen, der var intens fra start, så Chelsea tage føringen efter 24 minutters spil.

Trevoh Chalobah var manden bag målet, som blev scoret med et hovedstød efter et frispark slået af Conor Gallagher. Målet blev først godkendt efter et tre minutters VAR-tjek for potentielt offside og en mulig overtrædelse, men målet blev til sidst godkendt.

Indskiftningen af den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg i det 63. minut så ud til at give Tottenham nyt håb, men glæden var kortvarig.

Inden længe fordoblede Chelsea deres føring, da Nicolas Jackson headede en returbold i nettet efter Cole Palmers frispark havde ramt overliggeren. I tumulten ved målet stødte Højbjerg og Son Heung-min sammen på mållinjen, hvilket efterlod Jackson med en åben chance.

Med denne sejr rykker Chelsea op på en ottendeplads i Premier League og holder liv i håbet om at kvalificere sig til Conference League, mens Tottenham nu står over for en svær kamp for at sikre en top fire-placering, der vil garantere dem Champions League-fodbold næste sæson.