I søndagens højspændte Premier League-opgør var det Arsenal, der trak det længste strå med en snæver sejr på 3-2 over Tottenham. Kampen blev præget af dramatiske øjeblikke og intense følelser, som er kendetegnende for et ægte London-derby.

Arsenal kom flyvende fra start og satte tidligt et afgørende aftryk på kampen, da Pierre-Emile Højbjerg utilsigtet sendte bolden i eget net efter 15 minutters spil.

Se selvmålet her.

Dette mål gav Arsenal den nødvendige selvtillid og momentum, som de brugte til at opbygge en solid føring. Før pausen lykkedes det yderligere for Bukayo Saka og Kai Havertz at finde netmaskerne, og Arsenal kunne gå til pause foran med 3-0.

Så troede alle, at kampen var afgjort, men spændingen blev genetableret.

Anden halvleg bød nemlig på mere spænding, da Tottenham viste tegn på oprejsning.

Cristian Romero reducerede først for hjemmeholdet, hvorefter Heung-Min Son omsatte et straffespark til scoring fem minutter før tid, hvilket bragte Spurs inden for rækkevidde af et point.

Trods en intens afslutning og pres fra Tottenham, holdt Arsenal fast og sikrede sig alle tre point.

Denne sejr placerer midlertidigt Arsenal i spidsen for ligaen, hvilket kun forstærker deres position i mesterskabskampen.