Selvom kampen gik ligesom planlagt, da Barca vandt det spanske mesterskab, så var der ikke meget at skrive hjem om efter kampen.

Det har været længe undervejs, men sent søndag aften vandt FC Barcelona det 27 spanske mesterskab i klubbens historie.

Men det var alt andet end den flotte 4-2 sejr, der stjal overskrifterne i kølvandet på den flotte triumf.

Barcelona-stjernerne var nemlig tvunget til at flygte fra banen efter at have vundet LaLiga, da rasende Espanyol-fans forstyrrede rivalernes titelfejring… før de rettede deres vrede mod klubbens bestyrelse i kølvandet på nedrykningsfaren.

For da de dominerede begivenhederne på banen, gjorde de det ligeledes efter kampen i midtercirklen, hvor spillerne fejrede deres mesterskab.

Men vrede Espanyol-fans brød en ikke-eksisterende sikkerhedskordons og begav sig mod mestrene, der prompte måtte flygte ind i omklædningsrummet.

Sikkerhedspersonalet forsøgte oprindeligt at blokere for fansene, men der var for mange af dem, og de bevægede sig i retning af spillerne i stort antal, nogle bevæbnet med våben, da de ikke tog nådigt imod deres rivalers fejring på deres bane.

Eftersigende kom ingen spillere til skade, men den hurtige exit fra banen chokerede og dæmpede klubbens fejring af LaLiga-sejren.

Xavi lagde heller ikke skjul på, at det efter hans mening er normalt at fejre mesterskabet:

“Efter min mening er det normalt at fejre, men jeg forstår, at vi ikke er hjemme, og at vi ikke kan være respektløse”.

Det truede Espanyol var rædselsfulde på aftenen og blev grundigt besejret af et Barcelona-hold, der blev ledet an af Robert Lewandowski.

Han scorede åbningsmålet i kampen efter 11 minutter efter en assist fra Alejandro Balde, og det var Balde, der scorede det andet mål i kampen efter 20 minutter.

Fem minutter før pausen scorede Lewandowski sit 21. mål i sæsonen og sit andet mål i kampen, og cementerede sin titel som topscorer i sæsonen.