Tidligere på ugen annoncerede Barcelona, at Xavi Hernandez ville forlade sin stilling som cheftræner efter søndagens kamp mod Sevilla, som er deres sidste kamp i 2023-24 sæsonen. En spiller, der kunne have glædet sig over denne nyhed, er Vitor Roque, hvis fremtid i Catalonien så usikker ud med Xavi ved roret.

I de seneste uger har det været bredt rapporteret, at Barcelona ville forsøge at arrangere en afgang, enten midlertidig eller permanent, for Roque i sommerens transfervindue, da han ikke var en del af Xavis planer.

Med den 44-årige nu på vej ud, forventer mange, at Roque vil forblive i førsteholdstruppen under den kommende træner, Hansi Flick.

Det skriver Football España.

Dette er dog ikke sikkert, da Sport har rapporteret, at Barcelona stadig overvejer en lejeaftale for Roque. Klubbens ledelse forventer ikke, at den brasilianske teenager vil få mange spilleminutter under Flick i næste sæson, så deres plan er at arrangere et midlertidigt exit – dog uden en købsklausul i nogen lejeaftale.

Imidlertid er hverken Roque eller hans repræsentanter interesserede i en lejeaftale, og hvis han skulle forlade klubben, ville de ønske, at det blev permanent.

Den endelige beslutning om Roque vil blive taget af Flick, som vil vurdere situationen i løbet af sommeren. Det er sandsynligt, at den 19-årige vil blive i klubben i det mindste en del af pre-season, men der er en solid chance for, at han ikke bliver ved starten af Barcelonas 2024-25 kampagne.