Real Madrids midtbanestjerne Jude Bellingham er blevet kåret til årets spiller i La Liga efter en fantastisk sæson, hvor han var en nøglespiller i klubbens triumf i ligaen. Den 20-årige englænder har scoret 19 mål og lavet 6 assists i 28 ligakampe, og har i alt 23 mål og 12 assists på tværs af alle turneringer.

Det skriver Malay Mail.

Stærk konkurrence om prisen

Bellingham konkurrerede med holdkammeraten Vinicius Jr., Antoine Griezmann fra Atletico Madrid, Artem Dovbyk fra Girona og Barcelonas Robert Lewandowski om titlen. Prisen blev afgjort gennem afstemninger blandt fans, klubkaptajner og et ekspertpanel. Bellingham, der ikke kunne deltage i ceremonien i Sardinien, da han forberedte sig på Champions League-finalen mod sin tidligere klub Borussia Dortmund, udtrykte sin taknemmelighed gennem en besked.

En tak til holdet

“Jeg vil gerne dedikere denne pris til mine holdkammerater, trænere og, vigtigst af alt, til fansene af verdens bedste klub. Det er en fornøjelse hver gang jeg spiller for dette hold. Hala Madrid!” sagde Bellingham i sin besked. Hans præstationer har været afgørende for Real Madrids succes denne sæson, og han har vist sig som en af de mest lovende unge talenter i verdensfodbold.

Tidligere priser

Bellingham blev også kåret til årets spiller i Bundesligaen for sæsonen 2022-23, mens han spillede for Borussia Dortmund. Hans skifte til Real Madrid som kostede klubben omkring 768 millioner kroner (€103 millioner), og han har allerede haft stor indflydelse i sin første sæson i Spanien. Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl roste også Bellingham og sagde: “Jeg ved, hvor stærk Jude er, og jeg kender hans personlighed meget godt. Han er en fantastisk spiller, en fantastisk karakter, og selvfølgelig vil han gøre alt for at vinde finalen.”