Den tidligere forsvarsspiller for Manchester City, Benjamin Mendy, har indledt en retssag mod sin tidligere klub i et forsøg på at genvinde tabte indtægter på op til 75 millioner danske kroner.

Mendy blev suspenderet af City i august 2021, efter han blev anklaget for fire tilfælde af voldtægt, og han spillede ikke for klubben igen, før han forlod den i juni 2023.

Fra september 2021 indtil udløbet af hans kontrakt betalte City ikke den tidligere franske forsvarsspiller, da de anså ham for at være utilgængelig for arbejde under hans kaution og efterfølgende retssag og genretssag.

Mendy tilbragte mere end fire måneder i varetægt, før han blev løsladt på kaution i januar 2022. Hans kautionsbetingelser fastsatte, at han ikke måtte være i det område, hvor City træner og spiller hjemmekampe, og han var forpligtet til at overgive sit pas.

Manchester City er ifølge flere kilder overrasket over, at deres tidligere ansatte har taget dette retslige skridt.

Det skriver The Guardian.

Den 29-årige blev efterfølgende frifundet for anklagerne ved Chester Crown Court.

Mendy skrev senere under med Ligue 1-holdet Lorient i juli, og siden afslutningen af hans retssag har han og hans agent kontaktet City for at genvinde det, de hævder, er tabte indtægter, som menes at være mellem 67,5 og 75 millioner kroner brutto.

Da der ikke er opnået enighed mellem de to parter, skal de to parter nu gå rettens vej.