I hjertet af den schweiziske fodboldverden står FC Zürich over for turbulente tider. Efter syv kampe uden en eneste sejr, og med et presserende derby mod Grasshopper i horisonten, har rygter og spekulationer floreret i den schweiziske presse.

Disse rygter har særligt fokuseret på det angiveligt anspændte samarbejde mellem cheftræner Bo Henriksen og sportschef Milos Malenovic.

Bo Henriksen, med en fortid som succesfuld træner for FC Midtjylland, har dog været hurtig til at afvise disse påstande som værende helt og aldeles grundløse. “Milos er en af de bedste sportsdirektører, jeg nogensinde har arbejdet sammen med,” har Henriksen udtalt til Landbote, og tilføjer, at ideen om Malenovic’ indblanding i taktiske dispositioner er “noget af det dummeste, jeg har hørt i mit liv. Jeg bestemmer alt, der handler om fodbold.”

På sin side har Milos Malenovic også taget afstand fra rygterne, idet han understreger sin professionelle tilgang til rollen som sportsdirektør. “Jeg er blevet oplært af de bedste sportsdirektører i Europa, og jeg har lært, at man aldrig skal blande sig i opstillingen og de taktiske detaljer,” siger Malenovic, hvilket tydeliggør en fælles forståelse og respekt for hinandens roller inden for klubben.

Til trods for den offentlige støtte og afvisning af rygterne, står det klart, at Bo Henriksens tid hos FC Zürich nærmer sig sin afslutning. Det blev for nylig annonceret, at den danske træner vil forlade den schweiziske klub til sommer. Dette rejser spørgsmål om fremtiden for både Henriksen og FC Zürich, samt hvordan denne ændring vil påvirke klubben både på og uden for banen.