Det er noget af en ‘bombe’, der tikkede ind i formiddags.

En ny aftale som EU landene er blevet enige om har netop set dagens lys.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og Humlen bag aftalen er et forbud mod gummigranulater i kunstgræsbaner.

Det vil berøre et hav af danske fodboldklubber, men ikke mindst de to store danske klubber Silkeborg og FC Nordsjælland, der til dagligt tørner ud i den bedste danske fodboldrække.

Men ifølge DBU er der op mod 400 kunstgræsbaner i Danmark, der bliver ramt af den nye lovgivning.

Og det kommer til at koste spidsen af en jetjager for de danske fodboldklubber at efterleve den nye lovgivning.

Tiltaget skal ses i lyset af, at gummigranulat indeholder små plastikartikler, som med tiden forsvinder fra banerne og ender som forurening.

Men de bliver i skrivende stund flittigt brugt, da det kommer fra ophuggede bildæk, og er med til at gøre det muligt at spille på banerne året rundt.

Lone Mikkel, seniorrådgiver hos Rådet for Grøn Omstilling, lægger heller ikke skjul på, at forbuddet både vil komme spillernes sundhed og miljøet til gavn:

“Dette forbud vil betyde, at spillere, både børn og voksne, i fremtiden ikke skal udsættes for de skadelige kemikalier fra mikroplasten. Gamle findelte bildæk er blevet brugt i flæng som fyldmateriale på kunstgræsbaner, men det sætter EU nu en stopper for”, fortæller Lone Mikkelsen.

De danske klubber kan dog benytte deres kunstgræsbaner nogle år endnu – nærmere bestemt otte år – inden gummigranulatens eventyr lakker mod enden på danske kunstgræsbaner.