Borussia Dortmund er interesseret i at hente Manchester United-angriberen Mason Greenwood denne sommer, men de vil vente til efter Champions League-finalen mod Real Madrid med at gøre deres næste træk. Greenwood tilbragte sæsonen 2023/24 på lån hos Getafe, hvor han imponerede med 10 mål og 6 assists i 36 kampe. Manchester United håber nu på at sikre et permanent skifte i sommerens transfervindue.

Det skriver Mirror.

Flere store europæiske klubber, herunder Juventus, Atletico Madrid og Napoli, har udtrykt interesse for Greenwood, og Getafe har gjort det klart, at de gerne vil beholde ham en sæson mere på lån. Men det scenarie virker urealistisk, da større klubber er klar til at betale en betydelig transferpris. Dortmund er også kommet ind i billedet og overvejer at hente Greenwood på en låneaftale, ligesom de tidligere har haft succes med at låne Jadon Sancho fra United.

Greenwoods fremtid i Dortmund

Ifølge ESPN foretrækker Dortmund at hente Greenwood på lån, men sportsdirektør Sebastian Kehl ville ikke kommentere rygterne, da han talte med medierne forud for deres Champions League-finale mod Real Madrid. Manchester United værdisætter Greenwood til omkring 344 millioner kroner (£40 millioner) og ønsker at udforske alle muligheder for at finde den bedste aftale.

Baggrunden for Greenwoods lån

United besluttede at låne Greenwood ud sidste sommer efter en intern undersøgelse af hans situation. Greenwood blev arresteret i oktober 2022 og sigtet for voldtægtsforsøg, kontrollerende og tvangsmæssig adfærd samt legemsbeskadigelse. Anklagerne blev droppet i februar 2023 af anklagemyndigheden, men United besluttede, at han ikke skulle spille flere kampe for klubben.

Greenwoods succes i Getafe

Greenwood har genoplivet sin karriere i Getafe og blev for nylig kåret til den spanske klubs sæsonspiller. Han udtrykte sin taknemmelighed til Getafe-familien og fansene for deres støtte og sagde, at han havde nydt hver eneste øjeblik i klubben.