Den danske fodboldspiller Matt O’Riley har i denne sæson vist sig som en uundværlig kraft på midtbanen for Celtic i den skotske Premiership, hvilket nu har sikret ham en plads på årets hold.

Med 13 mål og 11 assists i 23 kampe har den 23-årige spiller været afgørende for Celtics kurs mod mesterskabet, hvor holdet aktuelt fører ligaen med tre point foran rivalerne Glasgow Rangers.

O’Riley, der sidste år fik sin debut på det danske A-landshold i en kamp mod Nordirland, har ikke kun gjort sig bemærket på klubplan.

Også på den internationale scene har hans præstationer vakt opsigt. I marts bekræftede han over for pressen, at Atletico Madrid havde afgivet et bud på ham.

Det oprindelige bud var på 156 millioner kroner, men Celtic fastholdt en pris på 215 millioner kroner, hvilket fik Atletico Madrid til at trække sig.

Spørgsmålet om O’Riley’s fremtid og en eventuel flytning til en større liga står stadig åben. Hans nuværende præstationer giver anledning til at spekulere i, hvorvidt han i den kommende sæson vil fortsætte i Skotland eller tage skridtet videre til en større europæisk klub.