Da Chelsea spillede Europa League-kamp i Prag i går aftes, sang de medrejsende fans en sang om Liverpool-angriberen, som har fået Londonklubben til at fordømme deres opførsel. 

”Bomber” råbte en gruppe Chelsea-fans angiveligt med henvisning til Mohamed Salah, som det fremgår af en video optaget i forbindelse med torsdagens opgør i Europa League mod Slavia Prag i den tjekkiske hovedstad. Oversat til dansk menes der bombemand, som en hentydning til at den egyptiske angriber skulle være en muslimsk terrorist. 

En opførsel, som Chelsea nu har taget officielt afstand fra i en pressemeddelse, hvor klubben skriver, at man vil arbejde på at identificere de personer, der kom med tilråbene. 

”Chelsea FC finder alle former for diskriminerende adfærd afskyelig, og hvor der er bevis for, at sæsonkortholdere eller medlemmer fra klubben er involveret i den type opførsel, vil vi foretage den størst mulige indsats over for dem,” skriver klubben og understreger, at de pågældende individer bringer klubben og dens tilhængere i forlegenhed. 

Liverpool har ligeledes udsendt en officiel meddelelse om sagen, hvor klubben fordømmer tilråbene. 

Se videoen herunder:

”Videoen, der cirkulerer, og som viser nederdrægtige tilråb rettet mod en af vores spillere, er farlig og forstyrrende. Denne opførsel skal kritiseres for, hvad den er; uforfalsket snævertsynethed,” skriver klubben og gør opmærksom på, at man arbejder med både politi og Chelsea for at finde på at identificere personerne på videoen, så sagen kan få konsekvenser. Liverpool takker desuden Chelsea for klubbens klare afstandstagen til hændelsen.

Chelsea-fans kom også i søgelyset tilbage i december måned, efter en gruppe tilhængere angiveligt havde råbt racistiske tilråb efter Raheem Sterling i en kamp mod Manchester City. Som Goal skriver, så efterforsker UEFA desuden en gruppe Chelsea-fans for angiveligt at have sunget antisemitiske sange i forbindelse med et opgør mod Tottenham ugen efter kampen mod City.