FIFA har givet Chelsea forbud mod at købe nye spillere i et år. Klubben er fundet skyldig i at bryde regler i forbindelse med køb af ungdomsspillere. 

Londonklubben bliver straffet hårdt af FIFA og må ikke købe spillere i de næste to transfervinduer.

Oveni hatten har klubben fået en bøde på cirka 3,4 millioner kroner af det internationale fodboldforbund samt en bøde på små 3 millioner kroner af det engelske fodboldforbund, FA.

Chelsea har dog mulighed for at appellere dommen til FIFA’s appelkomité. Klubbens brøde består i overtrædelse af i alt 29 tilfælde, hvor man overtrådt artikel 19, der har relation til køb af ungdomsspillere, som SkySports skriver.

Straffen skulle ifølge det engelske medie være givet på baggrund af tre års efterforskning og omhandle køb af mere end 12 spillere. En af de spillere er Betrand Traore fra Burkina Faso, som i dag spiller for Lyon, men blev hentet til Chelsea i 2013.

Klubben er også blevet kendt skyldig i at have brudt i regler i forbindelse indflydelse fra en tredjepart i spillerhandler. Sanktionen gælder klubben som helhed – med undtagelse af kvindehold og futsal, ifølge en pressemeddelelse fra FIFA

Chelsea blev også forbudt at købe spillere i 2009 på grund af, at ungdomsspilleren Gael Kakuta var blevet købt ulovligt af klubben to år forinden. 

Chelsea har stadig mulighed for at sælge spillere, men altså ikke at købe. FIFA har givet klubben 90 dage til at rette ind efter reglerne.

Dommen kan vise at have store konsekvenser for Roman Abramovic´klub, der i øjeblikket frister en tilværelse som nummer seks i Premier League.

I seneste kamp fik klubben ørerne i maskinen på udebane mod Manchester City, som sendte Londonklubben hjem med et nederlag på 6-0. Klubbens manager, Maurizio Sarri, rygtes i forvejen til at sidde på et varmt trænerside.