FIFA har afvist Chelseas seneste appel, og Londonklubben må derfor ikke købe spillere de næste to transfervinduer. Nu vil klubben appellere til den internationale sportsdomstol.

FIFA har straffet Chelsea efter en efterforskning, hvor fodboldforbundet er nået til frem til, at klubben har hentet spillere under 18 i strid med reglerne. Det betyder – som det ser ud nu – at Chelsea gerne må købe spillere, men klubben må ikke registrere nyindkøb før sommeren 2020. 

Londonklubben mener stadig at have handlet i overenstemmelse med reglerne, og nu vil Chelsea benytte sig af den sidste mulighed for appel ved at gå til den internationale sportsdomstol, CAS. 

”Chelsea FC har i dag modtaget beslutningen fra FIFAs appel-komite. Klubben er meget skuffet over, at beslutningen om et transferforbud, der gælder i de næste to transfervinduer, ikke blev lavet om. Chelsea FC afviser kategorisk de ting, som FIFAs appel-komite er kommet frem med. Vi har handlet i overenstemmelse med de relevante regulativer og vil appellere beslutningen til CAS,” som det hedder i en pressemeddelelse fra klubben. 

Som SkySports skriver, så vil Chelseas seneste indkøb af Christian Pulisic ikke være påvirket af dommen, da han blev registreret i januar, mens det ikke bliver muligt at gøre låneaftalerne med Mateo Kovavic og Gonzalo Higuain permanente. 

Ifølge FIFAs regler må ingen spillere under 19 år skifte til en klub i et andet land, medmindre spillerens forældre flytter dertil af andre årsager end barnets fodboldmuligheder, eller medmindre spilleren er mellem 16 og 18 år og skifter til et land i Europa, der er omfattet af det økonomiske område i EU. 

Chelsea ligger i øjeblikket på en tredjeplads i Premier League, hvor der mangler en enkelt runde i sæsonen. Her møder Londonklubben Leicester på udebane. Hvis Chelsea skal i Champions League i næste sæson, bliver det altså uden nye forstærkninger i truppen. Medmindre CAS er uenige med FIFA.