I en bemærkelsesværdig udvikling i sportsverdenen har det amerikanske underholdningsimperium Disney sikret sig rettighederne til at vise både Europa League og Conference League på dansk jord fra den kommende sæson.

Dette skifte indikerer en markant ændring i, hvordan danske fodboldfans fremover vil opleve europæiske klubturneringer, idet Disney træder ind på et marked, der traditionelt har været domineret af nationale og europæiske sportskanaler.

Det er Tipsbladet.dk, der afslører, at Disney sætter sig på to europæiske turneringer.

Denne nye æra i dansk sportsudsendelse kommer som en del af Disneys strategiske udvidelse inden for sportsverdenen gennem deres sportskanal, ESPN, som er en førende spiller i sportsudsendelser i Nordamerika.

ESPNs erfaring og omfattende dækning af diverse sportsgrene i USA vil nu blive en integreret del af den måde, hvorpå danske og skandinaviske fans vil kunne følge deres hold i de europæiske klubturneringer.

Foruden ændringen i udsendelsesrettighederne vækker denne nyhed også debat blandt danske fodboldentusiaster.

Overgangen til Disney som ny primær kanal kan betyde, at fans skal tilpasse sig en ny streamingtjeneste, hvilket har vakt bekymring blandt mange om ekstra abonnementsudgifter.