Der er mange fodboldelskere, der ikke bryder sig om VAR. Det er nemlig svært at bryde ud i en umiddelbar jubel, idet VAR kan ødelægge den gode stemning.

Derfor har man set nogle situationer, hvor der næsten slet ikke jubles.

Det bliver ikke bedre, efter fodboldens næstøverste instans BUEFA har indført et såkaldt fortids-VAR. Her vil BUEFAs akkrediterede dommere gå alle vigtige kampe igennem i flere ligaer og til store mesterskaber og vurdere, om der skulle være dømt noget andet.

I Danmark har BUEFA nedsat en kommission bestående af dommerne Anders Pril Snarager og Storm Petersen. De har fået etik og moral-professor Godtfred Per med til at bistå dem, hvis nogle af deres opdagelser skulle få vidtrækkende konsekvenser.

BUEFAs første kontroversielle dom har været at annullere Mogens Kroghs legendariske hovedstød mod AGF i 1996. Det betyder, at AGF retrospektivt tildeles tre point for kampen og Brøndby fratrækkes det ene point.

Anders Pril Snarager udtaler: “Man kan tydelig se, at Mogens Kroghs krølle er offside. Da han scorer med hovedet, skal vi tegne streger helt fra håret og i en lige linje ud. Det er en vanskelig procedure, når vi kun har sprittuscher og udprintede plancher fra situationen. Men vi er sikre.”

Ifølge Godtfred Per er etikken også helt på plads: “Ja, vi giver faktisk AGF mesterskabet også. Man kan klart sige, at det var dem, der havde fortjent det.”

Du kan se den kontroversielle situation nedenfor.

Nu venter vi på, at BUEFAs internationale dommerenhed tager fat i Guds Hånd og omdømmer andre kontroversielle situationer. Her i Danmark er vi selvfølgelig glade for, at Kroghs krølle ikke skulle tage mesterskabet fra AGF.