Uefa efterforsker i øjeblikket, om Manchester City bruger flere penge end klubben tjener, sådan som reglerne er indrettet i forhold til Financial Fair Play. 

Det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel har i de seneste måneder fremlagt en række eksempler på, at Manchester City angiveligt skulle have overtrådt FFP-reglerne, som BBC skriver. Og derfor vil Uefa, som organisationen har meldt ud ”fokusere på den række af anklager om brud på reglerne, som har været præsenteret i medier på det seneste.”

Manchester City afviser, at der skulle være noget om snakken og siger i en pressemeddelse, at:  ”anklagerne om finansielle uregelmæssigheder er falske. Manchester City byder Uefas undersøgelse velkommen som en mulighed for at få gjort en ende på spekulationerne, der er et resultat af en ulovlig hacking og en publikation af e-mails fra Manchester City taget ude af kontekst. Klubbens offentliggjorte regnskaber er komplette og følger de rette lovgivningsmæssigheder.”

I november 2018 skrev Der Spiegel, at Manchester City havde ”bedraget” de styrende organer i europæisk fodbold ved at manipulere sponsorkontrakter for at fjerne et underskud på cirka 85 millioner kroner i 2013 og derved omgå FFP-reglerne.

I den forbindelse lød det fra Uefa, at man ville genåbne en efterforskning af klubben. Manchester City blev i 2014 straffet for at have brudt FFP-reglerne og måtte betale en bøde på cirka 425 millioner kroner.

Nu kigger Uefa også på en sag præsenteret af Der Spiegel for nylig, hvor klubben beskyldes for ulovligt at have betalt Jadon Sanchos agent cirka 1,7 millioner kroner, da den engelske wing var 14 år. 

I december kørte rygterne, som BBC skriver, om at City kan blive suspenderet fra at deltage i Champions League

Ifølge Financial Fair Play må de europæiske klubber ikke bruge flere penge på spillerkøb og kontrakter end de tjener i kommercielle indtægter og andre indkomstformer.

Reglerne er skruet sammen for at undgå, at klubberne eksempelvis kan lade klubejere dække store underskud og skævvride konkurrencen mellem klubberne.