Coronavirus sætter Premier League på pause

Redaktionen — 13. mar 2020 17:00
LONDON, ENGLAND - MARCH 18: General view outside AFC Bournemouth Football Club after it has been announced that all football league matches, including the Premier League and Women’s Super League, have been postponed until at least April 3 in response to the threat of coronavirus on March 18, 2020 in London, England. This follows UEFA's decision to suspend fixtures in the Champion's League and the Europa League, as many top flight players enter self-isolation. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Der bliver ikke spillet kampe i Premier League før tidligst 3 april. Den engelske liga følger i sporet på Italien, Frankrig, Spanien og Danmark, hvor man også har sat ligaerne på pause. 

Coronavirussen har ramt fodboldens verden. Superligaen er sat på pause i foreløbigt to uger, ligesom de fleste andre fodboldligaer rundt omkring i Europa. På et krisemøde fredag blev det så besluttet, at også Premier League lukker ned indtil tidligst 3. april. Det gælder også de lavere i rækker i England, såvel som i kvindefodboldrækkerne. 

”Vi kommer til at forholde til situationen løbende og har truffet beslutningen på grund af det stigende antal af klubber, som har isolerede spillere og ledelse på grund af COVID-19 virus. Beslutningen er truffet udelukkende på grund af de her sager om selv-isolation. Der er intet alternativ. Men alle parter er indstillede på at forsøge at få sæsonens resterende kampprogram afviklet, og vi kigger på forskelige muligheder for at kunne gøre det,” lyder det i en pressemeddelelse fra det engelske fodboldforbund FA.

I meddelelsen står der også, at personer, der har købt billet til den landskamp, der var planlagt mod Danmark snart, kan få deres penge refunderet. 

Premier League er ligeledes kommet med en officiel besked oven på aflysningerne af de kommende kampe. 

”Først og fremmest ønsker vi de personer, der er blevet smittet, såsom Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi, at de bliver hurtigt raske, som vi også ønsker for alle andre, der er ramt af coronavirus. Vi arbejder tæt sammen med regeringen og de forskellige fodboldforbund, og vi kan forsikre alle om, at helbredet for alle spillere, stab og tilhængere er vores vigtigste prioritet,” siger chefdirektør for den øverste engelske fodboldliga, Richard Masters. 

Afviklingen af Champions League-kampe er også udsat, og i går skrev den franske sportsavis L’Equipe, at sommerens EM-turnering bliver udsat til 2021. 

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere