Cristiano Ronaldo var rasende på Ballon d’Or-arrangørerne og beskyldte dem for at lyve, efter Lionel Messi gjorde krav på den eftertragtede pris i 2021.

Ronaldo, som kan bryste sig af fem Ballon d’Or-priser, forventes at falde yderligere bagud, til sin rival den 30. oktober, når Messi sandsynligvis får sin ottende titel. Tidligere på ugen hævdede en rapport, at Inter Miami-superstjernen ville vinde prisen for 2023, efter sin spektakulære VM-triumf med Argentina.

Sidste gang Messi hentede den ikoniske gyldne bold, var for to år siden, da han slog den polske angriber Robert Lewandowski i en kontroversiel beslutning. Den aften indledte Ronaldo et rasende skænderi på sociale medier, efter at arrangøren Pascal Ferre hævdede, at portugiserens “eneste” karriereambition var at slutte på flere Ballons d’Or end Messi.

Rasede mod chefredaktør

Ferre, chefredaktør for magasinet France Football, som præsenterer Ballon d’Or, bemærkede til New York Times: “Ronaldo har kun én ambition, og det er at trække sig tilbage med flere Ballons d’Or end Messi, og jeg ved det, fordi han har fortalt mig det.”

Ronaldo reagerede vredt på Ferres kommentarer, og slog tilbage ved at beskylde ham for at lyve og insisterede på, at han altid har kæmpet for “sportsånd”.

Den tidligere Manchester United-helt skrev efterfølgende på Instagram: “Angående Pascal Ferres udtalelser i sidste uge, hvor han sagde, at jeg betroede ham, at min eneste ambition var at afslutte min karriere med flere guldbolde end Lionel Messi.”

“Pascal Ferre løj, han brugte mit navn til at promovere sig selv og for at promovere den publikation, han arbejder for. Det er uacceptabelt, at den person, der er ansvarlig for at tildele en så prestigefyldt pris, kan lyve på denne måde, i absolut respektløshed for en, der altid har respekteret Frankrig Fodbold og Ballon d’Or.”

“Og han løj igen i dag, og retfærdiggjorde mit fravær fra gallaen med en påstået karantæne, der ikke har nogen grund til at eksistere. Jeg vil altid gerne lykønske dem, der vinder, inden for den sportsånd og fair-play, der har været vejledende i min karriere siden begyndelsen, og jeg gør det, fordi jeg aldrig er imod nogen.”

“Jeg vinder altid for mig selv, og for de klubber, jeg repræsenterer, jeg vinder for mig selv og for dem, der elsker mig. Jeg vinder ikke mod nogen. Den største ambition i min karriere er, at vinde nationale og internationale titler for de klubber, jeg repræsenterer, og for mit landshold.”

Du kan læse hele Pascal Ferres interview med New York Times her.