Kalvin Phillips’ ophold hos Manchester City blev langt fra den succes, han havde håbet på.

Konkurrencen om spilletid med holdkammeraten Rodri viste sig at være for stor en udfordring, hvilket resulterede i begrænset tid på banen for den engelske midtbanespiller. Nu, efter at have taget skridtet videre til West Ham, reflekterer Phillips over sin tid i Manchester City.

Et særligt øjeblik står klart i Phillips’ erindring som det mest udfordrende i hans karriere: da Pep Guardiola offentligt erklærede ham for at være overvægtig.

Udtalelsen kom efter VM og ramte Phillips hårdt, både personligt og professionelt. “Efter VM var det et af de hårdeste øjeblikke i min karriere, da Pep gik ud og sagde, at jeg var overvægtig. Det var korrekt af ham at sige det, men der er mange måder at gøre det på. Jeg var ikke uenig med ham, men det påvirkede virkelig min selvtillid og ændrede den måde, jeg så på City,” deler Phillips i et interview med BBC.

Phillips’ familie, især hans mor, var heller ikke begejstret for Guardiolas offentlige kritik.

Midtbanespilleren selv forklarer, at hele situationen var en misforståelse, og antyder, at Guardiola måske var frustreret over, at Phillips vendte tilbage fra VM 1,5 kilo tungere end det aftalte mål.

Det var ikke mange minutter Phillips fik på banen for Manchester City.

Heller ikke starten i West Ham er forløbet uden problemer. Faktisk var hans første berøring praktisk talt et mareridt. Det kan du læse om her.