Nu har hele Danmarks Philip Billing sat ord på en stor frygt, som han render rundt med på banen.

Bournemouths alsidige midtbanespiller Philip Billing har løftet sløret for sine bekymringer om at heade til bolden.

Det gør han i et hudløst ærligt interview med det britiske medie The Times.

Hans bekymringer kommer i takt med de stigende bekymringer om spillernes sikkerhed.

Og den danske landsholdsprofil er blandt de få, der åbent har afsløret hans bekymringer om at heade til bolden i en hovedstødsduel i moderne fodbold.

Det kommer i kølvandet på, at der de seneste uger har været diskussioner om de nuværende regler for udskiftning på grund af hovedskader i fodbold , da fodboldens lovgivere søger at tilbyde mere beskyttelse til spillere.

Og i interviewet lægger han heller ikke skjul på, hvordan det bekymrer ham, mens han samtidig fortæller hvordan han er ‘forsigtig’ på banen efter at have set et hav af spilleres karriere lakke mod enden grundet hovedskader:

“Jeg er forsigtig med at bruge mit hoved, fordi jeg ved, at du ser spillere tage tidlig pension [på grund af hovedskader]”, siger han og fortsætter:

“Så dybt nede [ved jeg], hvis der er en bold, som jeg ikke kommer til at få eller ikke kommer til at vinde, så vil jeg ikke risikere at støde mit hoved sammen med andre. Det er bare sådan, jeg er. Nogle mennesker bekymrer sig ikke, de går bare efter alt, og jeg bekymrer mig”.

Og det er da også et område, der i skrivende stund fylder meget i fodbold.

Klubberne i England har i øjeblikket også lov til at foretage to permanente udskiftninger på grund af hjernerystelse under en igangværende prøveperiode, der lige er blevet forlænget for at indsamle mere data.

Og man kan kun håbe, at der efter dette hudløst ærlige interview bliver lagt i kakkelovnen til endnu flere tiltag for at øge spillernes sikkerhed.