I den græske hovedstad Athen finder man Kifisia FC, en klub der måske ikke ringer mange klokker i det store fodboldlandskab, men som nu skriver overskrifter takket være den danske træner David Nielsen.

David Nielsen har taget tøjlerne i denne beskedne klub og skabt noget nær et fodboldmirakel.

Kifisia FC, der tidligere kæmpede i bunden af ligaen, har oplevet en bemærkelsesværdig transformation under Nielsens ledelse.

Klubben, som ikke havde vundet i 10 kampe i træk og kun scoret 12 mål i 13 kampe, fik en drømmestart under den nye træner. I Nielsens første kamp ved roret vandt Kifisia FC overraskende 4-2 mod Giannina, hvilket flyttede dem væk fra sidstepladsen og gav håb om at undgå nedrykning.

Nielsen tilskriver denne succes et stilskifte og intensiv træning. En uventet fordel opstod, da en planlagt kamp blev udsat på grund af en dommerstrejke, hvilket gav holdet ekstra tid til at forberede sig og arbejde med en ny formation. Nielsen valgte at fokusere på offensiven, en strategi der betalte sig i kampen mod Giannina.

Det er ikke kun på banen, at Kifisia FC har gjort fremskridt. Klubben, som tidligere var ukendt for mange, har rykket op fire divisioner på fire år og er i færd med at etablere sig som en seriøs spiller i Athen, en by domineret af fodboldgiganter som Olympiakos og Panathinaikos.

Nielsen sammenligner Kifisias rejse med RB Leipzigs opstigning i tysk fodbold, selvom han anerkender, at der stadig er lang vej igen.

Nielsen, hvis kontrakt løber til sommeren, har sat et klart mål for holdet: Overlevelse i ligaen. Med en nuværende placering på 12.-pladsen og kun ét point ned til nedrykningsstregen efter 14 runder, bliver hver kamp fremover afgørende for Kifisia FC’s skæbne.