Da Christian Eriksen kollapsede midt på banen under EM-kampen mod Finland den 12. juni 2021, var det et chok for alle i Parken. Efter den dramatiske hændelse blev Eriksen hurtigt stabiliseret, og DBU meddelte, at kampen skulle genoptages, da det var ønsket fra begge holds spillere. Men nu afslører Thomas Delaney i DR-podcasten ‘Sommeren 21’, hvordan beslutningen blev truffet på en måde, der fik spillerne til at føle sig presset til at fortsætte.

Det skriver Bold.

Presset til at spille videre

I podcasten fortæller Delaney, at spillerne følte sig tvunget til at træffe en beslutning om at genoptage kampen ved hjælp af en håndsoprækning. “Vi følte os presset til at spille,” siger Delaney. “Jeg husker, Kasper Schmeichel siger, at hvis vi skal vælge mellem pest og kolera, så er det med at gå derud nu og få det overstået. For vi kommer ikke til at sove i nat, og der vil være endnu flere tanker i morgen tidlig.”

En magtesløs situation

Delaney beskriver også den følelse af magtesløshed og ligegyldighed, der ramte spillerne på banen.

“Det var fuldstændig latterligt, at vi løb rundt derinde. Vi prøvede at give vores bedste. På et tidspunkt gav jeg op,” fortæller han i podcasten. Beslutningen om at spille videre blev taget efter en besked fra Eriksen via et videolink, som bekræftede, at han havde det godt og godkendte, at kampen fortsatte.