Som et led i den danske spillelovgivning, er det blevet et krav, at der er logges ind med NemID, når brugerne skal tilgå deres spilkonti på de talrige oddset-hjemmesider. Kravet har dog mødt stor kritik, hvilket har resulteret i, at flere danske oddsere har besluttet sig for at tage deres penge udenlands – og dermed odds uden nemid.

Besværligt at logge ind med NemID

Når du i dag skal logge ind på din spilkonto, så kræver det, udover dit brugernavn og login, at du sidder klar med nøglekortet, og kan huske de sidste fire cifre i dit CPR-nummer samt adgangskode. Helt konkret, så skal du logge ind to gange og indtaste i alt tre adgangskoder for at tilgå din spilkonto. Årsagen til dette skal findes i den danske spillelov, der har pålagt spiludbydere med dansk licens, at deres brugere skal anvende en digital signatur når der logges ind. Denne besværliggørelse af login-processen på de oddset-hjemmesider med dansk licens, har fået fortsat flere danskere til at søge efter alternativer, hvor NemID ikke er en del af proceduren.

Hvordan oddser man uden NemID?

En efterhånden populær måde at omgå NemID’et, er at oprette en konto hos de udenlandske bookmakere, da de ikke er omfattet af den danske spillelovgivning. Derfor kan du oprette en spilkonto hos disse, hvor NemID ikke er en del af login-processen. Typisk vil man som spiller også opleve, at de udenlandske bookmakere giver adgang til en større sportsbog, hvor udvalget af spil er større end i Danmark. Derudover kan du, i de fleste tilfælde, se frem til bedre odds og flere og bedre bonusser, hvilket betyder, at udbyttet af dine gevinster som udgangspunkt vil være større, når du spiller hos disse. Dette skyldes, at de udenlandske bookmakere i de fleste tilfælde har en større fortjeneste, hvis de vinder et væddemål, og derfor har et større økonomisk råderum når det kommer til at lokke nye brugere til.

Vær opmærksom på følgende

Selvom der er mange fordele ved at benytte sig af spiludbydere uden dansk licens, så skal man som spiller være opmærksom på, at der gælder et andet regelsæt når man gør brug af disse. Fordi disse ikke er omfattet af dansk spillelovgivning, så er man ikke forsikret en sikker oplevelse, og der eksisterer hverken kundeservice eller information på dansk. Hos spiludbydere med dansk licens, er det muligt at spærre en konto i tilfælde af spilmisbrug samtidig med at det kun er muligt at have én konto pr. CPR-nummer. Hos de udenlandske bookmakere derimod, har man selv et ansvar for at regulere sit spil, hvis der skulle opstå tendenser til ludomani. Det er værd at påpege, at gevinster hos spiludbydere uden EU-licens, skal indberettes til skat.