Frankrig slog Island med 4-0 på overbevisende manér. De franske spillere fik plads til at folde sig ud og nød det undervejs, fortæller landstræner Didier Deschamps.

De franske verdensmestre har fået en god start på kvalifikationen til EM. I fredags vandt holdet 4-1 over Moldova, og i går blev det 4-0 over Island hjemme i Paris. Samuel Umtiti åbnede festen efter 12 minutter, mens Olivier Giroud, Kylian Mbappe og Antoine Griezmann kom på tavlen i anden halvleg.

Landstræner Didier Deschamps var da også tilfreds med, hvad han så fra sidelinjen. Som kampen skred frem, blev Island trætte og gav plads til Frankrigs offensiv.

”Vi fandt flere åbninger i sidste del af kampen, selvom starten på vores anden halvleg ikke var den bedste. Det er aldrig nemt at spille mod velorganiserede hold, men jeg nød at se kampen,” sagde Deschamps til M6.

”Det var en smuk atmosfære, og spillerne havde det sjovt med at spille kampen.”

Antoine Griezmann var også glad for holdets start på gruppekampene og understregede vigtigheden af at lægge ud med seks point efter to kampe.

”Nu er vi godt placeret. Vi tror på os selv uanset, hvor mange mål vi scorer i vores kampe. Det vigtigste er at få tre point, og det har vi gjort to gange i træk, så vi er glade. Vores mål er at blive nummer 1 i gruppen. Vi ved, at vi kommer til at spille nogle svære kampe, eksempelvis i Tyrkiet. Vi må forberede os og levere på banen,” sagde den 28-årige Atletico-angriber til et udsnit af journalister efter sejren over Island.

Tyrkiet har – ligesom Frankrig – seks point efter to kampe i gruppe H, mens Albanien og Island har en sejr hver. Andorra og Moldova har tabt begge deres to første kampe i gruppen.